Felmérések szerint, az általános, és középiskolások több mint felének rossz a tartása, vagy valamilyen gerincbetegsége van, így egyre több fiatal panaszkodik hátfájásra. A fiatalok már kisiskolás koruktól majdnem egész nap az iskolapadban, görnyednek, + otthon a számítógépezés, ill. a televíziózás.

Az iskoláskorúak nagyobb része, szinte semmit nem mozog. A mozgásszegény életmód miatt a hátizmok, a gerinc körüli tartó izmok meggyengülnek, nem tudják el látni a feladatukat, ami a hát, a gerinc begörbülését eredményezheti.

A görnyedés, a rossz tartás miatt begörbült hát, /ha nincs szervi oka/ egy idő után berögződik, és ez nem csak esztétikailag nem szép látvány, de később komoly következményekkel is járhat, mint például a porckopás és a porckorongsérv.

A kezdődő begörbülés, a rossz testtartás megszüntetése azért fontos, mert elhanyagolt esetben megfordíthatatlan alaki deformitás jöhet létre, melyet a beteg saját izomerővel korrigálni már nem képes. A iskoláskori tartáshibákat az idejében megkezdett sporttal, mozgással, a hátizmok nyújtásával, erősítésével korrigálni lehet. Az ülés 40%-al jobban terheli a gerincet, mint az állás.

Orvostechnikai eszköz   Kizárólagos magyarországi forgalmazó
LUMBEX Kft.                   
All right reserved! © 2010-2018 Lumbex Kft.